Lajme

Vetëm ngritja e pagës mund të rrisë numrin e mësuesve në Austri

Mungesa e mësuesve në Austri po rezulton si një problem i vështirë për t'u zgjidhur

 

Mungesa e mësuesve në Austri po rezulton një problem kokëfortë për t’u zgjidhur, por mund të jetë duke kontribuar në disa prej pagave më të mira për profesionin në krahasim me të, përcjell albinfo.at.

Një studim i ri i OECD-së mbi pagat e mësuesve zbuloi se mësuesit austriakë me 10 vjet përvojë janë në vendin e katërt në krahasim, duke fituar rreth 59,852 dollarë në vit. Kjo është pak mbrapa SHBA-së së vendit të tretë me 63,000 dollarë USD dhe shumë mbi mesataren e OECD prej rreth 51,000 USD.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për vendet e tjera gjermanishtfolëse me të cilat Austria konkurron për mësues, ajo është shumë pas Gjermanisë dhe Zvicrës – të cilat vijnë respektivisht në vendin e dytë dhe të parë, në mbi 91 mijë dollarë në vit