Lajme

Të paktën 3 muaj shërbimi i trenave midis disa qyteteve italiane dhe atyre zvicerane do të ndërpritet

Fillon ndërprerja e gjatë në udhëtimin me tren midis Zvicrës dhe Italisë

Nëse planifikoni të shkoni në jug të kufirit me tren për pushimet tuaja verore, mos prisni një udhëtim të qetë, përcjell albinfo.ch.

Nga e shtuna dhe një për të paktën tre muaj, shërbimi i trenave midis qyteteve italiane Domodossola dhe Milano do të ndërpritet për shkak të punimeve hekurudhore, duke ndërprerë gjithashtu udhëtimin midis Zvicrës perëndimore dhe Italisë.

Për ta bërë më të lehtë për njerëzit nga Zvicra të arrijnë në Itali gjatë periudhës së pikut të udhëtimit veror, kompania kombëtare hekurudhore zvicerane SBB po shqyrton ngritjen e autobusëve të drejtpërdrejtë nga Gjeneva dhe Lozana në Milano nëpërmjet tunelit Grand Saint-Bernard.

“Ne po planifikojmë rreth tre autobusë në çdo drejtim çdo ditë,” tha kompania.