Lajme

Shoqata ‘Smira” mbledh bashkatdhetarët në Gjenevë

Në një manifestim të cilësuar si ngjarje e dashurisë dhe respektit midis smirasëve, shoqata ‘Smira’ në Gjenevë ka mbajtur një takim me bashkatdhetarë.

Me moton “Bashkimi i vlerave smirase”, ata manifestuan gjithë dashurinë dhe respektin që kanë për njëri-tjetrin dhe për vendlindjen e tyre.

“Entuziazmi, empatia dhe përkushtimi për t’u bërë bashkë vërehej që nga fillimi kur njerëzit filluan të mblidheshin, e deri në fund kur përshëndeteshin me dëshirën për t’u takuar sërish”, njofton shoqata.

Në këtë manifestim të pranishëm ishin edhe udhëheqësi i Konsullatës së Republikës së Kosovës në Cyrih, Vigan Berisha, kryetari i Komunës Vernier, Matias Buschbeck, e personalitete të tjera.

Folësit shprehën respektin për mënyrën e organizimit dhe të aktivizmit qytetar që ka Smira.

Kryetari i Shoqatës “Smira”, në Gjenevë, Ramadan Rrahmani, prezantoi aktivitetet e shoqatës përgjatë viteve, kurse gazetari Tefik Salihu shpalosi aktivitetet dhe ngjarjet që kanë ndodhur nga janari i këtij viti e deri më tash, në Smirë. Ameli Rrahmani, bashkë me Liam dhe Kilian Aliu, patën një pjesë të shkurtë teatrale, përgatitur nga Ramadan Rrahmani.

Më pas u shtrua Darka Smirase me gatimet tradicionale që pjesëmarrësit kishin sjellë nga shtëpitë e tyre. Pati edhe lojë shpërblyese të sponsorizuar nga bizneset e smirakve në Gjenevë dhe nga individë si kurse Ahim Agushi bëri një shfaqje, duke zhongluar me top në kokë para të pranishmëve. Ai, gjatë ditës e vendosi një rekord të cilin ia dedikoi diasporës smirase.

Anëtarët e kryesisë, aktivistët dhe vullnetarët bënë punë të madhe, në mënyrë që manifestimi të shkojë si duhet.