Lajme

Rritet debati në Austri për ngrohje elektrike në tarraca dhe restorante

Ndërsa ditët bëhen më të ftohta, restorantet me ndenjëse në natyrë bëhen gati të heqin pluhurin nga batanijet e të ftuarve dhe të ndezin ngrohësit elektrikë që i bëjnë edhe ditët e ngrira të duken komode, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, me krizën energjetike, qeveria federale ka punuar shumë për të provuar të zbatojë një ndalim ose kufizim për ngrohësit elektrikë që konsumojnë energji. Deri më tani, negociatat mes autoriteteve dhe sektorit të gastronomisë kanë ngecur.

Megjithatë, disa zona do të ecin përpara me masat mjedisore. Më e rëndësishmja, distrikti i parë i Vjenës, pasi përfaqësuesit e Innere Stadt kanë paraqitur një kërkesë për restorante dhe kafene në këto ngrohës në dimër, raportoi Kurier. Deri më tani, ky është një apel, pasi as autoritetet e qarkut dhe as të qytetit nuk mund t’i ndalojnë ngrohësit – të cilat rregullohen me ligj federal.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI