Shqiperia

Rama nuk i lejoi gazetarët nga Kosova të bëjnë pyetje, reagon AGK

AGK dhe EFJ dënojnë sjelljen e kryeministrit Rama ndaj gazetarëve nga Kosova

Gjatë konferencës për media me kancelaren gjermane, Angela Merkel, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, nuk i dha mundësinë asnjë gazetari të Kosovës të parashtrojë pyetje.

Kundër këtij veprimi të Ramës ka reaguar Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, duke e vlerësuar të papranueshme sjelljen e kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, në raport me gazetarët nga Kosova, që ishin pjesë e konferencës me kancelaren gjermane, Angela Merkel.

“Në këtë konferencë pjesë e rëndësishme e diskutimit ishte edhe Kosova dhe, sipas kolegëve tanë, zoti Rama është përkujdesur që të mos lejojë gazetarët kosovarë të bëjnë pyetje për zonjën Merkel.
Një ndarje e tillë, për nga prejardhja e gazetarëve në një takim ndërkombëtar, është akt i papranueshëm”, thuhet në reagim, transmeton Albinfo.ch.

Po ashtu, bëhet e ditur se edhe Sekretari i Përgjithshëm i Federatës Evropiane të Gazetarëve (EFJ) ka reaguar kundër veprimeve të zotit Rama.

“Turp për kryeministrin shqiptar, Edi Rama, i cili qëllimisht i injoroi pyetjet e gazetarëve nga Kosova. Federata Evropiane e Gazetarëve e dënon këtë segregim shokues”, ka thënë Ricardo Gutierrez.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI