Muzikë

“Qeveria kantonale duhet të sjellë Eurovisionin në Cyrih”

Këshilltarja kantonale e GLP-së, Chantal Galladé dëshiron të dijë nga qeveria kantonale se si është e angazhuar për të sjellë Eurovisionin në kanton. “Ngjarja ndërkombëtare do të ishte një mundësi e shkëlqyer për Cyrihun”, thotë Galladé.

Nemo fiton, Zvicra feston – dhe planifikimi për edicionin e vitit të ardhshëm tashmë ka filluar në kantone. Nuk është çudi: Eurovision Song Contest është një biznes miliona dollarësh, shkruan 20minuten.

Kantoni i Cyrihut gjithashtu duhet të përfitojë, sipas Galladé. Ajo planifikon të paraqesë një kërkesë në këshillin kantonal të hënën dhe dëshiron të dijë nga këshilli qeveritar se si ndihet ai për pritjen eventuale të ESC-së në Cyrih dhe se si është i përkushtuar për ta sjellë ESC-në në kanton. Ajo gjithashtu merr mbështetje nga parti të tjera, për shembull, këshilltari kantonal i PS-së, Alan David Sanginés bashkë-nënshkruan kërkesën. “Cyrihu do të ishte i paracaktuar të organizonte ngjarjen për arsye të ndryshme”, thotë Galladé, transmeton albinfo.ch.

Efekt i madh imazhi për Cyrihun

Një sondazh i 20minuten me 84,284 njerëz tregon se 40 për qind e lexuesve pajtohen me mbajtjen e Eurovisionit në Cyrih.

“Si një kanton ndërkombëtar dhe kulturor, është e qartë se duhet të aplikoni për këtë ngjarje. Tani është e rëndësishme të veproni shpejt, të bisedoni me përgjegjësit dhe të paraqisni konceptet e sigurisë dhe logjistikës. Nëse duam të kemi një shans për ta sjellë ESC-në në Cyrih, duhet të ecim përpara tani”, ka thënë ajo.

Tutje ajo u shpreh se për të gjithë kantonin e Cyrihut, ngjarja do të ishte një mundësi e shkëlqyer.

“Do të ishte një mundësi për t’u dhënë miliona evropianëve një pasqyrë të bukurisë, mikpritjes dhe diversitetit të kantonit tonë. Përveç kësaj, ESC do të kishte një efekt të madh imazhi dhe do të stimulonte ekonominë. Është e qartë: një mundësi si kjo vjen vetëm çdo disa dekada, kështu që ne duhet ta shfrytëzojmë atë”, ka shtuar tutje ajo.