Lajme

Pija e famshme e TikTok-ut që po bën famë për humbje të peshës

Pija e quajtur Oatzempic po bën bujë në rrjetet sociale, veçanërisht në TikTok, ku shumë përdorues raportojnë humbje të konsiderueshme në peshë. Bazuar në përbërjen e thjeshtë – gjysmë kavanozi tërshërë e bluar, një filxhan uji dhe lëngu i gjysmë limoni – kjo pije nga burime online thuhet të funksionojë si zëvendësues i vakteve tuaja dhe të ulë drastikisht peshën. Sipas disa përdoruesve, efekti i ngopjes që ofron fibra në yndyrna ndihmon në kontrollin e oreksit dhe reduktimin e sasisë së ushqimit të konsumuar gjatë ditës.

Megjithatë, dietologët kanë shprehur shqetësimin e tyre lidhur me këtë trend. Ata theksojnë se pavarësisht se “Oatzempic” mund të ndihmojë në kontrollin e oreksit përmes përmbajtjes së lartë të fibrës, kjo pije nuk përmban mjaftueshëm ushqyes të tjerë që janë thelbësorë për një dietë të balancuar. Tek Oatzempic mungojnë proteinat, vitaminat dhe mineralet, të cilat janë jetike për një dietë të shëndetshme.