Lajme

Numër në rritje i alpinistëve zviceranë

Numri i atyre që merreshin me aktivitete në natyrë, si ecja, çiklizmi ose biçikleta në mal, vazhduan të rriteshin në Zvicër në vitin 2019, ka raportuar Zyra Federale për Rrugë (ASTRA). Ky është gjithashtu një lajm i mirë për ekonominë.

Rreth 57% e banorëve zviceranë e etiketuan veten si shëtitës në vitin 2019, duke shkuar mesatarisht në 15 shëtitje në vit, për një mesatare prej tre orësh secili, tha ASTRA në një raport, të martën.

Kjo arriti në një total prej 200 milionë orësh ecje për kënaqësi gjatë gjithë vitit, tha ASTRA, përcjell albinfo.ch.

Njerëzit shpenzuan mesatarisht 60 CHF në ditë, duke e bërë këtë një total prej 3.6 miliardë CHF në ekonomi.

Shifrat tregojnë se zviceranët pëlqejnë të ecin

Nga adoleshentët te pensionistët, më shumë se katër në 10 persona në Zvicër thonë se ata janë alpinistë aktivë.

ASTRA gjithashtu vuri në dukje se 42% e njerëzve mbi moshën 15 vjeç çiklizuan. Rreth 2.4 milionë shkuan në turne me biçikletë dhe një e dhjeta e atyre përdorën e-biçikleta herë pas here.

Në total, çiklistët zviceranë dhe të huaj kontribuan me një total prej 3 milionë CHF në ekonomi. Pothuajse 8% e banorëve zviceranë mbi 15 vjeç hipën në biçikleta malore – kjo është mbi gjysmë milioni njerëz, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI