Lajme

Në Kinë raportohet për spitale të stërmbushura me pacientë të infektuar me Covid

Kollë dhe vështirësi në frymëmarrje: Në spitalet e mbipopulluara të Shangait, pacientët e moshuar Covid po mbingarkojnë shërbimet e urgjencës.

Në Shangai, një nga qytetet më të pasura të Kinës, situata shëndetësore është veçanërisht kritike.

Që nga muaji i kaluar, rreth 70% e popullsisë, ose rreth 18 milionë njerëz, janë infektuar me virusin, sipas mediave zyrtare.

Në dy spitale në kryeqytet qindra pacientë kryesisht të moshuar të shtrirë në barela në mes të departamenteve të mbipopulluara të urgjencës. Shumë prej tyre janë me pika ose rezervuarë oksigjeni dhe i nënshtrohen monitorëve të zemrës, transmeton ansa përcjell albinfo.ch.

Disa pacientë duken të pajetë. Të tjerët trajtohen jashtë godinës, në trotuar, sepse nuk ka vend.

Edhe autoritetet pranojnë se shtrirja e shpërthimit tani është “e pamundur” të përcaktohet, pasi testet e shqyrtimit nuk janë më të detyrueshme dhe të dhënat janë fragmentare.