Lajme

Mbërritja e dronëve të rinj të ushtrisë zvicerane u shty deri në vitin 2024

Dronët e rinj të vëzhgimit të porositur nga Izraeli nga ushtria zvicerane nuk do të dorëzohen deri në fund të vitit 2024, transmeton albinfo.ch

Si rezultat i vonesave, ofruesi izraelit Elbit duhet të paguajë gjobat kontraktuale, tha të premten një zëdhënës i agjencisë së prokurimit të ushtrisë Armasuisse.

Dronët e zbulimit, njëri prej të cilëve u testua me sukses në Zvicër në verën e këtij viti, do të jetë gati dhe funksional në fund të vitit 2024, konfirmoi zëdhënësi. Pas fluturimit testues, shpresohej që dy dronë do t’i dorëzoheshin Forcave Ajrore deri në fund të këtij viti dhe ushtria do t’i kishte të gjashtë të porositura gati deri në fund të vitit 2023.

Sipas SRF, shpenzimet për gjashtë makinat tani vlerësohen në 300 milionë CHF. Në qershor, flitej ende për 250 milionë CHF. Armasuisse tha se kostot shtesë janë për shkak të luhatjeve të kursit të këmbimit.