Lajme

Linjat e reja të trenit që lidhin Austrinë me pjesë të Evropës më 2024

Është një kohë e shkëlqyeshme për të qenë adhurues i udhëtimeve hekurudhore në Austri, me disa linja të reja ndërkombëtare që lidhin Austrinë me pjesë të tjera të Evropës që do të nisen në vitin 2024, përcjell albinfo.at.

Duke filluar nga dhjetori, një numër i rrugëve të reja ndërkombëtare dhe trenave të natës e bëjnë udhëtimin hekurudhor nëpër kontinent një perspektivë më tërheqëse.

Trenat ICE të Deutsche Bahn (DB) kanë nisur një rrugë të re ditore midis Berlinit dhe Vjenës, nëpërmjet Nurembergut. Kjo do të shtrihet më vonë në Hamburg diku në vitin 2024, duke e lidhur Vjenën drejtpërdrejt me një nga portet më të mëdha të Evropës.

DB dhe operacioni hekurudhor austriak ÖBB (Österreichische Bundesbahnen) janë bashkuar gjithashtu për të prezantuar një tjetër ICE të përditshme midis Berlinit dhe Insbrukut, duke udhëtuar përmes Frankfurtit dhe Shtutgartit.

Më shumë trena nate gjithashtu do të fillojnë të qarkullojnë midis Vjenës dhe Berlinit, duke çuar në Paris dhe Bruksel. Duke filluar nga data 10 dhjetor, ato do të zhvillohen të martën, të enjten dhe të shtunën. Më pas, ky shërbim do të funksionojë çdo ditë nga fillimi i vitit 2024. Ju gjithashtu do të mund të arrini në Varshavë nga Vjena, nëpërmjet një zgjerimi të shërbimeve ‘Nightjet’ të ÖBB, me fillimin e këtij orari të ri.

Shumë nga këto shërbime të reja do të përdorin gjeneratën e ardhshme të trenave Nightjet, të ndërtuar nga Siemens Mobility, si pjesë e një investimi masiv prej 6.1 miliardë eurosh për ÖBB. Ata përbëjnë vetëm një pjesë të 330 trenave të rinj, duke ofruar 20 për qind më shumë kapacitet pasagjerësh.

Operatori hekurudhor austriak është bërë ofruesi më i madh i shërbimeve të trenave të natës në gjithë Evropën, falë bazës qendrore të operacioneve brenda Evropës dhe tërheqjes së DB nga tregu i trenave gjatë dekadës së fundit. Avionët e natës tani lidhin Austrinë me Gjermaninë, Francën, Italinë, Holandën, Belgjikën dhe Kroacinë.

Ndërkohë, operatori hekurudhor çek, České dráhy, po prezanton një numër shërbimesh të reja ditore midis Ostravës dhe kryeqytetit austriak, si dhe midis Pragës dhe Vjenës në linjën Silva Nortica. Këto shërbime nisin më 1 janar.