Kosova

Kosovë: Edhe një përpjekje për tërheqjen e parave nga Trusti

Kryesia e Kuvendit të Kosovës ka vendosur sot që ta dërgojë në Qeveri për mendim projektligjin për plotësim/ndryshimin e Ligjit për fondet pensionale të Kosovës, që mundëson tërheqjen deri në 30 për qind nga Trusti, bazuar në peticionin e nënshkruar nga mbi 20 mijë qytetarë, transmeton Albinfo.ch.

Kjo është përpjekja e dytë brenda këtij viti pasi në qershor të këtij viti Kuvendi votoi kundër tërheqjes nga Trusti. Kjo nxitii nisjen e një peticioni nga qytetarēt që mblodhi 21 mijë nënshkrime dhe u dorëzua në Kuvend.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI