Kosova

Kosova, në 21 vendet europiane që ia vlen të vizitohet

CNN u ka kushtuar një artikull 21 vendeve që mund të vizitohen në Evropë, ndonëse nuk rekomandohen shpesh. Në këtë listë CNN ka renditur dhe Kosovën.

“Ballkani ka kaq shumë vende për të rekomanduar, nga ishujt e egër përgjatë bregdetit dalmat, deri te vargmalet e tij malore për udhëtime sfiduese. Dhe, kryeqyteti i Kosovës, Prishtina, është jashtëzakonisht i nënvlerësuar. Prishtina ka një kulturë të lulëzuar të kafeneve, ndërsa pishina e madhe në parkun e Gërmisë është një vend shumë i mirë përgjatë verës”, thuhet në shkrimin e CNN-it për Prishtinën.

Në mesin e vendeve që rekomandohen nga CNN është edhe Pula në Kroacia, Bansko në Bullgari, Malet Apuseni në Rumani dhe vende të tjera nga Greqia, Italia, Spanja dhe Danimarka.