Lajme

Kompanitë më të mira për të punuar në vitin 2023

Glassdoor, një faqe ku punonjësit mund të vlerësojnë në mënyrë anonime punëdhënësit e tyre, renditi Meta-n si vendin më të mirë për të punuar në SHBA në vitin 2018. Vitin e kaluar, Meta pësoi rënie të madhe, duke u renditur në vendin e 47-të.

Ndërsa këtë vit, kjo kompani as që është fare pjesë e listës.

Pas një viti të keq për kompanitë e teknologjisë, i shoqëruar me largime masive të stafit nga puna dhe rënie të ndjeshme të çmimeve të aksioneve, punëdhënësit kryesorë, si Meta, Apple, Zillow dhe Zoom, janë zhdukur tërësisht nga lista e kompanive më të mira për të punuar në Glassdoor.

Me sa duket, ushqimi falas, transporti luksoz dhe mundësitë e punës në distancë nuk mund të konkurronin me paqëndrueshmërinë e këtij sektori.

Në fakt, vetëm dy prej kompanive të teknologjisë të ashtuquajtura si “Big Five” u renditën në këtë listë, me Google që zuri vendin e 8-të dhe Microsoft-in në vendin e 13-të. Gjithsesi, pjesa më e madhe e listës përbëhej nga kompanitë e teknologjisë, me 41 prej tyre që arritën të bëhen pjesë e saj.

Kompanitë e financës dhe të konsulencës përbënin sektorin e dytë më të preferuar, me shtatë kompani për secilën kategori.

Kompania e parë, e renditur si më e mira për të punuar këtë vit, ishte një firmë e zhvillimit të softuerëve, e quajtur Gainsight, e cila merret me integrimin e të dhënave të konsumatorëve. Ishte viti i parë që kompania me qendër në San Francisko, e themeluar në vitin 2009, u bë pjesë e kësaj liste.

“Viti i kaluar solli ulje e ngritje ekstreme për punëkërkuesit dhe punonjësit”, tha CEO i Glassdoor, Christian Sutherland-Wong, në një deklaratë për shtyp.

“Është tepër inkurajuese të shohësh se kompanitë po dyfishojnë rezultatet e tyre për shëndetin dhe mirëqenien mendore të punonjësve, diversitetin dhe gjithëpërfshirjen, përfitimet konkurruese dhe mjediset fleksibël të punës”.

Sistemi i vlerësimit të Glassdoor bazohet tek anketat vullnetare dhe anonime të plotësuara nga punonjësit.

Kur punonjësit dërgojnë vlerësimet, atyre u kërkohet që të ndajnë avantazhet dhe disavantazhet në lidhje me kompaninë për të cilën punojnë, duke përdorur një sistem renditjeje që merr në konsideratë mundësitë e karrierës, pagën, kulturën dhe vlerat, diversitetin dhe gjithëpërfshirjen, menaxherët e lartë dhe balancën punë-jetë.

10 kompanitë më të mira në renditjen e Glassdoor për vitin 2023:

Gainsight

Box

Bain & Company

McKinsey & Company

NVIDIA

MathWorks

Boston Consulting Group

Google

ServiceNow

In-N-Out Burger / Quartz