Lajme

Flamuri evropian mbush 37 vjet

Komuniteti evropian më 26 maj të vitit 1986 miraton flamurin evropian, simbol i Bashkimit Evropian, por edhe i identitetit në kuptim më të gjerë, përcjell albinfo.ch.

Flamuri evropian përbëhet nga 12 yje të arta, në një rreth me sfond blu.

Yjet simbolizojnë idealet e bashkimit, solidaritetit dhe harmonisë mes popujve të Evropës. Numri i yjeve nuk lidhet me numrin e shteteve anëtare të BE-së, edhe pse rrethi është simbol uniteti.