Lajme

Dy të tretat e kafshëve në strehimoret zvicerane “gjejnë” shtëpi

Sipas Organizatës Zvicerane të Mbrojtjes së Kafshëve (SAP), 43% e familjeve zvicerane kanë të paktën një kafshë shtëpiake, shpesh mace

Gati dy të tretat e 19,000 kafshëve gjetën shtëpi të reja në Zvicër.

Në 2018-ën kishte 1.6 milion mace kafshë shtëpiake, 505,000 qen, afërsisht të njëjtin numër kanë brejtësit dhe lepujt, 370,000 zvarranikë dhe më shumë se tre milionë peshq akuariumi.

Zvicra ka 19.5 mace për 100 banorë, duke e bërë atë një nga vendet më të mira të maceve në Evropë, thotë SAP. Nga ana tjetër, macet janë gjithashtu kafshët më të gjetura në strehimore, me më shumë se 10,000 vetëm vitin e kaluar.

Numri i maceve të strehimit ra 6% në 2018 ,në krahasim me një vit më parë. Nga 6,100 mace të humbura, vetëm një në pesë mund të kthehej tek pronarët e tyre origjinalë.

Për herë të parë në pak vite numri i qenve të mbledhur u rrit paksa.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI