Integrimi

Bullakajt nuk i mjaftojnë për parlament mbi 17 mijë vota të fituara

Pas numërimit përfundimtar, Arbër Bullakaj ka 17.223 vota, por mbetet i katërti në listën e partisë së tij

Një fushatë shembullore, ku është investuar shumë mund, sakrificë dhe pasion, fushata për zgjedhjen e Arbër Bullakajt deputet në Parlamentin e Zvicrës nga Kantoni St. Gallen, duket se nuk do ta sjellë rezultatin e shumëpritur.

Siç njofton për albinfo.ch Isuf Sherifi nga grupi mbështetës i Bullakajt, ai, në bazë të gjendjes së tanishme të rezultateve, nuk do të sigurojë vendin e deputetit. Me gjithë rezultatin shumë të mirë – ai ka fuituar 17,223 vota – rënia e votave që ka pësuar partia e tij, socialdemokrate  në këtë kanton i ka ulur gjasat dhe Arbrit, raporton albinfo.ch. Ai tash është në vendin e katërt ndërsa kandidati në vendin e tretë i cili ka vetëm 100 vota më shumë, eventualisht mund të shkonte në Parlament, nëse kjo parti do t`i nxirrte, siç shpresohej, tre deputetë.

Megjithatë, siç e thotë edhe Sherifi dhe pjesëtarët tjerë të grupit mbështetës, Arbri dhe shqiptarët në këtë kanton kanë dhënë një provim të rëndësishëm, duke dëshmuar se kur ekziston vullneti për të punuar së bashku dhe me  organizim, mund të kryhen punë të mira, në të mirë të komunitetit.

Grupi mbështetës i falënderon përmes albinfo.ch të gjithë ata që në ndonjë mënyrë kanë kontribuuar në fushatën për Arbër Bullakajn. Ata janë përzemërsisht të ftuar në koncertin që fillon në orën 16. në restorantin Adler, St. Gallen