Lajme

Babë e bir nga SHBA-ja mashtruan lotarinë për 10 vjet

Gjykata Federale dënoi një baba dhe birin e tij nga Massachusetts për fitimin e paligjshëm të më shumë se 20 milionë dollarëve në lotari, duke gënjyer në deklaratat tatimore për të shmangur pagesën e më shumë se 6 milionë dollarëve në taksa federale.

Ali Jaafar (63) u dënua me pesë vjet burgim, ndërsa djali i tij 29-vjeçar Yousef Jaafar u dënua me 50 muaj burgim.

Ata gjithashtu u urdhëruan të paguanin më shumë se 6 milionë dollarë dëmshpërblim, dhe të kthenin çdo para që kishin fituar nga mashtrimi.

Në dhjetor, të dy u shpallën fajtorë për një akuzë të komplotit, akuzë për komplot për të kryer pastrim parash dhe një akuzë për paraqitje të një deklarate të rreme tatimore.

“Ky rast është, në thelb, një mashtrim tatimor i përpunuar. Gjatë një dekade, ky ekip babë dhe bir mashtroi Komisionin e Lotarisë Shtetërore të Massachusetts dhe IRS, për të futur në xhep miliona dollarë të taksapaguesve të fituara me vështirësi”, tha ushtruesi i detyrës së avokatit të SHBA-së, Joshua S. Levy, në një deklaratë për shtyp./CNN