Lajme

Austria lëshon më shumë se 115,000 leje drejtimi dixhitale

Më shumë se 115,000 njerëz kanë shkarkuar patentat e tyre dixhitale të drejtimit në Austri që kur sistemi u prezantua muajin e kaluar, raportoi Die Presse. Sipas të dhënave të Ministrisë së Brendshme, punonjësit e policisë kanë skanuar licencat rreth 4600 herë deri më tani, përcjell albinfo.ch.

Leja dixhitale e drejtimit është karta e parë me identitet dixhital në Austri.

Aktualisht, patenta dixhitale e shoferit njihet vetëm në Austri. Megjithatë, ajo bazohet në Rregulloren e IDAS të Bashkimit Evropian dhe duhet të njihet në gjithë BE-në në të ardhmen.

https://www.diepresse.com/6216923/mehr-als-115000-digitale-fuehrerscheine-im-ersten-monat


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI