Lajme

Ambasadori gjerman: Në fillim të vitit tjetër do të liberalizohen vizat për Kosovën

Ambasadori gjerman në Kosovë, Jorn Rohde, është shprehur optimist se liberalizimi i vizave do të ndodhë në fillim të vitit të ardhshëm.

Rohde është treguar i prerë pasi është pyetur se a do të hiqen vizat në muajin shkurt ose mars, duke thënë se “përgjigjja më e shkurtër nga pikëpamja e tanishme është po”.

“Përgjigjja pak më e gjatë është që të hënën kam qenë me kryeministrin në Prizren, ku në kuadër të një projekti, ku kanë marrë pjesë nxënës nga vende të ndryshme. Dhe kam thënë edhe aty që liberalizimi i vizave është një anakronizëm. Pra, ajo që është e rëndësishme është edhe deklarata e ministrave të Gjermanisë, Polonisë dhe Francës, të cilët kanë deklaruar se duhet të ketë liberalizim të vizave për Kosovën sa më shpejt, sepse procesi është vonuar”, është shprehur ambasadori për transmetuesin publik, shkruajnë mediat kosovare.